Nanotechnologie

Viralis - TouchSafe

Nanotechnologie: hygiëne op een nieuw niveau

Het nieuwe niveau van hygiëne bevindt zich op nanoniveau. Het protectiemiddel van Viralis bestaat uit een laag nanokristallen die zich als een coating permanent hechten aan ieder oppervlak. Wanneer de kristallen in aanraking komen met organisch materiaal wordt dit door een katalysator afgebroken.

Ontdek TouchSafe
×
Nanokristallen

Nanokristallen

Micro-organismen zijn te groot om te ontsnappen aan de werking van onze nanokristallen.

Krasbestendig

Krasbestendig

De protectie blijft werkzaam wanneer het oppervlak bekrast wordt.

EU gecertificeerd

EU gecertificeerd

Ons product is op waterbasis en uiterst veilig: volledig getest en goedgekeurd door de EU.

Eco vriendelijk schoonmaken

Nano coating: klein maar fijn

De nano protectielaag bestaat uit ontelbaar veel minuscule kristallen die zich net als een kalklaag hechten aan een oppervlak. Door de nano schaal van de kristallen zijn deze kleiner dan een micro-organisme, zoals een virus, bacterie of schimmel. Door de grootte van de micro-organismen komen ze in aanraking met de nanokristallen. Wanneer ze in aanraking komen, treedt de desinfecterende werking van de beschermlaag in. De organismen worden afgebroken tot de natuurlijke elementen waaruit ze bestaan.

De kristallen hebben effect op elk organisch materiaal. Voedselresten, vetten en olie worden ook afgebroken door de nano protectielaag.

Daarbovenop zorgt de nanotechnologie voor een easy-to-clean oppervlak. De nanokristallen bestrijken het volledige oppervlak en voorkomen dat vervuiling zich kan hechten.

Werkwijze

Desinfectie door een katalysator

De werkende stof in ons protectiemiddel is een katalysator: een stof die een chemische reactie versnelt. In dit geval is het een fotokatalysator die licht gebruikt als energiebron en de afbraak van organisch materiaal versnelt. Een volledig veilig proces met uitsluitende natuurlijke bijproducten.

Neem contact op

Nano coating: klein maar fijn

Eco vriendelijk schoonmaken

Onze hoog-concentraat schoonmaakmiddelen zijn eco vriendelijke producten: pH-neutraal en zonder verontreinigende chemicaliën. De schoonmaakmiddelen die we gebruiken tijdens de TouchSafe voor- en nabehandeling bevatten geen zeep, geen alcohol, geen chloor en geen peroxide. Het protectiemiddel is natuurlijk en op waterbasis.

Neem contact op

Coronavirus eist een nieuwe standaard van hygiëne

Er is een cultuurverandering nodig op het gebied van hygiëne en schoonmaak. We moeten niet alleen met het blote oog en reukvermogen beoordelen. De deeltjes die we niet zien zijn schadelijker dan het vuil dat we wel zien. Voor de Coronacrisis miste de noodzaak om op een dieper niveau te reinigen. Af en toe een griepje oplopen is toch normaal? Wij vinden van niet.

De besmettingskans neemt drastisch af door gebruik te maken van het TouchSafe hygiënesysteem. Daarbij vinden we het belangrijk om het effect van ons protectiemiddel te waarborgen. Wij voeren periodiek metingen uit om de hygiëne van de behandelde handcontactpunten te controleren.

Neem contact op