Over ons

Viralis: Wie zijn wij?

×

Viralis: Wie zijn wij?

Viralis is een samenwerkingsverband tussen drie gerenommeerde bedrijven uit Limburg die de noodzaak zien om anders om te gaan met hygiëne. Reinasan, ontwikkelaar van duurzame methodes en groene microtechnologie, reclameproductiebedrijf MH Roadstyling en Schoonmaakbedrijf R. Janssen slaan de handen in één om hygiëne op de werkvloer naar een hoger niveau te tillen.

Visie voor hygiëne

Carl Schoonenberg, directeur van Reinasan en uitvinder van duurzame methodes en producten, heeft al decennia een revolutionaire visie op hygiëne: één die groen en veilig is met minimale verspilling en belasting van het milieu. 

Jos Mostard, directeur van MH Roadstyling, deelt deze visie en gebruikt het Reinasan partnerprogramma al een tijdlang in het luxere segment reclame-uitingen. Het wordt voornamelijk toegepast op wanddecoraties, zoals textielframes, die van kostbare materialen worden gemaakt en vaker aangeraakt en vuil gemaakt worden door langslopende mensen. De easy-to-clean eigenschap van het protectiemiddel was in dit stadium het belangrijkst, omdat het de duurzaamheid en de kwaliteit van de producten sterk ten goede kwam. De kwetsbare print hoeft immers minder vaak schoongemaakt te worden en zonder gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.

De bestrijding van ziekteverwekkers was op dat moment van ondergeschikt belang voor klanten, terwijl Reinasan toen al inzag hoe vooruitstrevend en noodzakelijk dit is. De noodzaak voor desinfectie van alledaagse voorwerpen is in een stroomversnelling geraakt door de Coronacrisis. Het belang van een hygiëneprotocol dat bescherming biedt tegen virussen en bacteriën staat sindsdien buiten kijf.

Dit was het moment voor Jos en Carl om directeur René Janssen van Schoonmaakbedrijf R. Janssen te benaderen om zijn kennis en ervaring in de schoonmaakbranche toe te voegen aan een nieuw te vormen bedrijf. Viralis werd opgericht in 2020 met als doel om een revolutie te ontketenen op het gebied van schoonmaak en hygiëne. Wij gaan voor zuiverheid, veiligheid en continuïteit op een duurzame en groene manier. 

Bewustwording

Viralis wil zich niet alleen inzetten voor reiniging en desinfectie. Voor resultaat op de lange termijn is inzet van alle medewerkers binnen een bedrijf nodig om de hygiëne op de werkvloer permanent te verbeteren. TouchSafe helpt in de bestrijding van ziekteverwekkers en zal infectiegevaar drastisch verminderen, maar de gewoontes van het personeel bepalen de mate van effectiviteit op de lange termijn. Bewustwording is de sleutel naar succes om het gedrag van mensen te veranderen. 

Samen kunnen we de verspreiding van ziektes op de werkvloer drastisch verlagen. Om die reden willen we bijdragen aan het overbrengen van kennis over hygiëne en besmettingsrisico’s. Als men zich bewust wordt van hoe ziektekiemen zich verspreiden en wat de beperkingen van conventionele schoonmaaktechnieken zijn, dan kunnen we de standaard van hygiëne verhogen. Uiteindelijk is het ons daar om te doen: een veilige werkomgeving creëren.

Een sterker bewustzijn leidt tot de verandering in het gedrag van mensen die nodig is om de omgeving – of dat nu thuis is of op het werk – schoon te houden. Waarom zouden we onnodig risico lopen om ziektes op te lopen? Welke ziekte dan ook, de technologie is er om verspreiding tegen te gaan. Laten we ons samen inzetten om ons gedrag af te stemmen op de technologische ontwikkelingen die hebben plaats gevonden.

Verantwoord ondernemen

Viralis TouchSafe is gebouwd op innovatie. Wij geloven in de toekomst van ons bedrijf en de toekomst van de planeet. Wij willen groeien en innoveren, maar alleen op verantwoorde, duurzame en groene wijze.

Onze technologie is groen, net als onze producten en dat willen we zo houden. Onze inspiratie voor innovatie halen we uit de natuur. De reinigende werking van ons protectiemiddel is vergelijkbaar met de lotusbloem, de blaadjes hiervan zijn ook ‘easy-to-clean’. We kunnen nog zoveel meer leren uit de natuurlijke processen om ons heen. Viralis blijft zich inzetten om technologische ontwikkelingen op de markt te brengen die bijdragen aan de verbetering van onze maatschappij en de natuur.

Viralis is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Kickstartfonds van de Economische Samenwerking Zuid – Limburg ESZL.

Ontdek TouchSafe